Een verhaal met een staartje

Wie had ooit kunnen vermoeden dat het blogstuk over de slechte zorg voor onze bejaarden viral zou gaan? Ik niet. De tekst is door mij in een opwelling geschreven, ik kan niet tegen onrecht.
50.000 plus views in totaal. U mag best weten dat ik er een traan om heb gelaten. De vele reacties geven een goed beeld van wat er leeft onder u. Ze verschaffen inzichten vanuit verschillende invalshoeken.

Meer dan eens kwam er een reactie voorbij, waarin geroepen werd dat dit slechts woorden zijn en er toch niets verandert. Deels klopt dat. Echter, de “awareness” onder de mensen in Nederland groeit en men pikt het niet meer. Het toeval wil dat ik al een tijd met radiomaker Wilbert Hermans in conclaaf was over een “next step in blogging”. Vlogging. Ofwel: videobloggen, maar dan in een web tv format.

En toen was daar Jochem de Boer. De man die het web gebruikt als breekijzer om mensen in nood te helpen. Jochem weet deuren te openen bij instanties en het bedrijfsleven en regelt alles recht wat krom is. Zijn terechte opmerking: “Draeck.. Dit is de tweede keer dat jij je gruwelijk boos maakt. Wanneer komen we nou eens in actie?”. In een lang gesprek hebben we gebrainstormed over de web tv plannen. Wilbert, Jochem en ik zijn eruit gekomen samen: The TV Station moet er komen.

The TV Station is inmiddels een feit. Operationeel staan we klaar, het format gaan we volgende week verder bespreken. The TV Station gaat door waar bloggen stopt, gaat vragen stellen die de gevestigde orde op de reguliere zenders zich niet meer kan veroorloven. Wie niets te verbergen heeft, hoeft niets te vrezen. We gaan beerputten opentrekken, al moeten we tot aan de neusgaten in de stront staan.

The TV Station zal als vaste thuisbasis Hotel De Leidhinde hebben, in het Limburgse Leveroy. Mede eigenaresse Lucienne van Ek stelt haar etablissement ter beschikking voor opnames van onze talkshow. Tevens zal zij ook als co-host optreden. Lucienne is naast haar werk in De Leidhinde bekend van diverse publicaties in de landelijke media en een gedreven rot in het vak.

Qua team, teamspirit, originaliteit en durf gaan we het redden. Hoe we fondsen moeten gaan werven is ons nog onduidelijk, vooralsnog doen we het met eigen middelen. Om alles succesvol te kunnen maken, hebben we echter iets heel belangrijks nodig.

Input. We hebben u allemaal nodig voor het aandragen van onderwerpen. Alles wat wij ontvangen wordt discreet behandeld. Vooraf kunnen we niet garanderen dat een onderwerp wat u aandraagt ook uitgewerkt wordt. Laat u echter niet tegenhouden! Stuur ons informatie over misstanden, groot en klein. Bent u klokkenluider? Meldt u zich dan. Wij zijn onafhankelijk en lopen aan niemands lijntje. Wij zijn vooral boos. Furieus vanwege het feit dat er zoveel cover-ups, misstanden, corrupte bedrijven en slecht functionerende instanties zijn.

De camera, een portie lef en een scherpe tong zijn ons wapen.

U kunt ons mailen op info@thetvstation.nl

Tot slot wil ik iedereen die het blog over bejaardenzorg gelezen en gedeeld heeft bedanken. Ook dank voor de vele verhelderende reacties onder het stuk.

Jan van Draeckensteijn

20130909-223048.jpg

 

 

Website The TV Station

Website De Leidhinde

9 Reacties naar “Een verhaal met een staartje”

 1. Mooi initiatief, mij benieuwen hoe het geheel eruit gaat zien. Ongetwijfeld worden we op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, uitzend data en tijdstippen.

  Going to share this one on my Facebook.

  Sharing is caring.

 2. Blown away and impressed. Waar ‘wij’ ons allemaal boos over maken maar verder naast wat stukjes hier en daar neerplempen en soms op kleine schaal proberen iets te doen maar het daar ook stokt door wat voor reden dan ook, zijn er dus ook échte ridders in de strijd tegen alles wat niet deugt en opkomen voor hen die dat niet kunnen. Ik wens jullie enorm veel succes én exposure. Heb er alle vertrouwen in.

 3. Goed Jan! Kanjer ben je, respect. Ik blijf het volgen

 4. Didi Bouwmeester Says:

  Ik vind dit súper…Eindelijk luitjes die als weten welke wegen ze bewandelen moeten om NL zo ver te krijgen dat de wereld voor o.a. de ouderen…veranderen gaat. Ik kan het woordje LIKE niet intikken omdat ik steeds m’n wachtwoord vergeet 🙂 Anders zou ik het meerdere malen aan willen klikken. Maar delen kan ik het wel. En dat ga ik dus doen ❤

 5. Super! Ben benieuwd hoe het er uit gaat zien. Succes!

 6. vandraeckensteijn Says:

  Dankjulliewel voor de bemoedigende en lieve reacties!

 7. dit is niet iets van de laatste tijd hoor, 35 jaar geleden was het ook al zo in verzorgingstehuizen omdat ze geen tijd hadden lagen de ouderen/bejaarden in hun eigen urine en daar stonken ze ook naar. als kind zeg je dat hardop en dat moet niet leuk geweest zijn voor mijn grootmoe want die kon er ook niets aan doen, dat was in de driehoven te amsterdam, genoeg aan entertainment voor de oudjes maar nul verzorging en persoonlijke hygiene, niets nieuws onder de zon – hoe wil je dat veranderen ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: